Re-descopera

Intre 0 si 1 sunt o infinitate de numere. Trebuie doar sa crezi ca exista real.

joi, 14 aprilie 2011

Fair

Am fost la meci pe stadion, dupa ceva mai mult de un an si jumatate. De data asta nu a mai fost Valcea, Pitesti, Craiova sau Bucuresti, ci Cluj. Din pacate suporterii au ramas aceiasi.
-> Multe fete care habar nu au cat e scorul. Am vazut cateva care discutau intre ele cu atata patos incat si trenul daca ar fi venit inspre ele, nu l-ar fi auzit.
-> Multi suporteri care din dragoste fata de echipa, o incurajeaza atat de frenetic incat uita sa mai priveasca meciul. Am vazut cativa carora imi venea sa le intorc capul spre teren la niste faze incendiare (inclusiv cele doua goluri).
-> Majoritatea prefera mai degraba sa injure echipa adversa decat sa-si sustina propria echipa.
-> Suporteri ai echipei oaspete care se incurajau in distrugerea stadionului. Fiecare rand a avut o mostra de gen.
-> Vulgaritati, obscenitati si violente, toate gratuite. La asta s-a adaugat factorul multiplicator al efectului de turma.

Cu alte cuvinte meciul e pentru suporteri ca un suc intr-un bar de fite. Nu mergi acolo pentru a bea sucul ci pentru a sta la masa de la terasa. Din pacate, majoritatea suporterilor raman niste idioti, iar multe dintre fetele care-i insotesc raman doar niste... insotitoare (folosirea unui sinonim ar putea deranja).
La fel si in cazul jucatorilor. Vazut mai de aproape, jocul fotbalistilor din Romania pare atat de haotic incat orice persoana cu gandire logica s-ar intreba cum de dintre toate variantele posibile (pase in diverse directii, suturi, driblinguri, etc) mereu le aleg pe cele nepotrivite. Sau cel putin, in majoritatea cazurilor omit sa joace eficient. Incerci sa le gasesti ca scuza faptul ca nu esti tu in masura sa ii judeci (pe sistemul "toata lumea se pricepe la fotbal") si ca oricum, pe teren e altceva. Si te intrebi totusi cum de in Anglia sau Spania jocul se desfasoara mult mai placut (chiar si in cazul echipelor mici). Sa fie probabil pentru ca jucatorii lor au ceva mai multe studii decat ai nostri? Ca jucatorii lor sunt invatati fotbal intr-un mediu in care accentul cade pe respect? Sau pur si simplu pentru ca ei sunt mai bogati.
Intr-adevar, traim intr-o tara saraca, care are suporteri saraci si fotbalisti saraci. Din pacate chiar si atunci cand dam de bani, ramanem in continuare saraci... cu duhul.
Pentru moment, fotbalul din Romania isi merita soarta. Asta m-a lasat, un olandez, sa inteleg vara asta.

M-am amuzat copios urmarind un caine, care probabil ca e obisnuit sa umble pe strazile din Gruia. Cum astazi au fost organizate 3 filtre de jandarmi, pentru a nu permite accesul celor fara bilet, multe dintre strazi au fost inchise cu bariere. Pe una dintre strazile astea cainele a stat nu mai putin de 20 de minute uitandu-se lung in ochii jandarmilor si neintelegand de ce i se blocheaza libera circulatie pe strada, cu toate ca e riveran. Impreuna cu el am stat si eu 20 de minute, pana mi-a venit biletul.

A venit primavara

Pentru mine, totul a inceput ieri cand am iesit in statia de autobuz sa plec spre centru. Dupa doua zile in care mai mult a plouat, aerul umed al diminetii imprastia peste tot mirosul placut de copaci infloriti, de iarba uda... si de caini plouati. Sunt destul de multi in cartier. In orice caz, au si ei farmecul lor.
Astazi, trecand printr-o zona destul de aglomerata a orasului, m-a izbit un miros placut, puternic. Nu stiam de unde vine si m-am uitat in jur, observand la 2 metri de mine o tanti care avea flori de vanzare. Erau mai multe tipuri. Am intrebat-o care miroase atat de puternic, iar ea mi-a raspuns: "Narcisele, bineinteles!". Le-am cumparat fara sa ma gandesc la bani. In fond, 7 lei nu sunt multi pentru 50 de fire. E pentru prima data cand imi cumpar flori. Inca ma mai minunez ca am cumparat ceva atat de trecator, care probabil in 2 zile o sa se ofileasca. Pe deasupra 8 din 10 fete pe langa care treceam pe strada imi zambeau sincer si natural. Nu stiu daca mie sau buchetului, voit sau printr-un mecanism automat care se declanseaza la vederea florilor. In orice caz, se observa de la o posta sinceritatea zambetului, care nu cerea nimic in schimb. Sau poate ca totul e datorita primaverii.
Sau poate ca tratamentele pentru amigdalele umflate, maselele operate si alte probleme avute iarna asta m-au lasat cu un simt olfactiv mai fin.
Sau poate ca...
Mai jos sunt narcisele.

Anti

Dupa cum spuneam si intr-un alt post, e nevoie de multa expresivitate in campaniile anti... orice. In cazul de fata vorbim despre droguri, mai mult sau mai putin periculoase.
Un clip care scarbeste:

Un clip care sperie:

Un clip care impresioneaza: