Re-descopera

Intre 0 si 1 sunt o infinitate de numere. Trebuie doar sa crezi ca exista real.

joi, 17 martie 2011

Vrei un sfat?

Tocmai am aflat cu oroare ca o cunostinta de-a mea a ajuns consilier in cadrul unui minister. Respectivul era un betiv, un tip care isi pierdea noptile prin cluburi si baruri si isi consuma toata energia pe distractii. A fost un elev slab, un student slab si printr-un concurs nefericit de situatii (fie pentru mine, fie pentru el) am ajuns la un moment dat sa fim colegi in cadrul unui master. Am aflat ca suntem colegi cand a venit la un examen, m-a intrebat cum se numeste materia si m-a rugat sa il ajut pentru ca nu stie nimic, fiind a doua oara cand intra in cladirea universitatii (prima data fiind atunci cand s-a inscris). Se poate sa avem un sistem educational foarte prost, care sa nu reprezinte un etalon al performantelor. Totusi, respectivul nu avea nici simt practic si nici nu dadea dovada de vreun fel de empatie sociala. Cu alte cuvinte nu stiu cat de bine ar putea sa aplice niste masuri (gandite de el!!!) si cu atat mai putin pentru o societate de care nu-i pasa catusi de putin. De ce zic asta? Pentru ca atunci cand cheltui pe distractii banii familiei, foarte multi de altfel (familie in care capul e un influent om politic si in acelasi timp un manager destoinic al unei societati de stat, care se afla in prag de faliment -ghici din cauza cui?!) eu consider ca tu de fapt cheltui banii trecuti prin sita murdara a statului, bani proveniti de la contribuabili. Nu ma numar printre ei, nu am dreptul sa il cert pentru asta. Dar, venit de pe Marte cum sunt, ma minunez sa aflu lucruri pe care le banuiam. Ma intreb cum poate influenta societatea activitatea lui... si nu vreau nici macar sa incerc sa-mi raspund.
Ma sperie gandul ca mai am si alte cunostinte care pot fi in situatia lui. Si stiu foarte bine ca acestia nu dau doi bani pe societate, pe economie, pe cultura, pe cunoastere, etc.
Azi se implinesc 150 de ani de la unificarea Italiei. La multi ani!

Accent

Imi place sa aud engleza vorbita de un strain. Cu atat mai mult atunci cand strainul e de sex feminin.
Fie ca domnisoara e latina si joaca intr-o reclama la bere:

Fie ca e rusoaica si are un show pe youtube in care explica diverse cuvinte:

Fie ca e frantuzoaica si foloseste internetul pentru a-si regla accentul:

Ultimul exemplu e al unei americance (100%) din discursul careia se poate distinge perfect accentul american. Din pacate, mesajul lasa de dorit: