Re-descopera

Intre 0 si 1 sunt o infinitate de numere. Trebuie doar sa crezi ca exista real.

sâmbătă, 5 martie 2011

Coca-Cola versus Pepsi Cola

Cum ar fi sa vezi zilnic la TV o batalie de genul asta?
In stil mafiot:

Intre soferi:

Dublura pentru cascadorii- intr-adevar o reclama bine gandita:

Pepsi-si merita pretul indiferent de situatie:

Fictiv

Fictiv
Gheorghita s-a nascut si a crescut in Piatra Neamt. Nu si-a parasit orasul, iar acum e un tanar cu un job platit nu mult peste 1000 RON. La 22 de ani hotaraste ca e timpul sa se casatoreasca. Pana la 30 de ani ajunge un tanar tatic cu 3 copii. Cheltuielile se intentesc, salariul ii ramane acelasi, studii superioare nu are si nici timpul, banii si preagatirea necesara pentru a incepe vreo facultate. Viata incepe sa fie tot mai grea, iar el ajunge un roman frustrat, stresat de sistem, dispus sa iasa in strada si sa participe la orice fel de revolte. Nu i se pare corect "ca unii castiga atat de mult in tara asta si altii, ca el, mor de foame, cu toate ca sunt oameni muncitori". E de acord cu toate masurile populiste si chiar voteaza in aceasta directie.
Stefan s-a nascut in Piatra Neamt, intr-o familie saraca. Si-a dat seama ca nu va primi prea multe oportunitati si a decis sa-si valorifice la maximum potentialul propriu prin studiu. A ajuns la Bucuresti, la o universitate de prestigiu. Datorita mediei, a obtinut in fiecare an
bursa de merit si camin. Atata timp cat erau gratuite, a participat la toate activitatile extracuriculare pe care le-a considerat importante pentru formarea sa. In final si-a gasit si un job in domeniu, in cei 4 ani de cautare. La 30 de ani are mai mult de 5 ani de experienta si castiga peste 3000 de RON lunar. In urma unui interviu pentru care s-a pregatit din greu a obtinut o functie executiva in orasul natal. Acum are un salariu lunar de peste 5000 RON si se gandeste serios sa-si intemeieze o familie.

In Romania, mai mereu cei ca Gheorghita ii vor huli pe "Stefani" pentru faptul ca isi permit asemenea venituri intr-o tara saraca. Vor aprecia emisiunile de sinteza in care se cere scaderea salariilor celor din functii de conducere si se vor considera nedreptatiti de legi.
Stefan s-a casatorit,iar la 36 de ani este un prospat tatic. Saptamana trecuta a primit 5000 de euro mita pentru a facilita obtinerea unei licitatii.
Morala?