Re-descopera

Intre 0 si 1 sunt o infinitate de numere. Trebuie doar sa crezi ca exista real.

luni, 11 aprilie 2011

Romaneste

Nu rezonez prea tare cu muzica romaneasca mixata, din mai multe motive. Unul dintre ele e chiar diva (sau baiatul cu voce) din prim plan, care de cele mai multe ori intr-un concert live te lasa doar cu banii dati.
Pe de alta parte sunt si solisti care au voci bune (asa cum ar trebui sa fie normal intr-un procent de 100%) si mai mult de-atat, munca celor care se afla in spatele butoanelor trebuie intr-adevar apreciata. Inceput ca un amalgam de ritmuri preluate de ici-de colo, cu timpul mixajul DJ-ilor romani a devenit un fel de marca inregistrata (si in cazurile comerciale chiar se simte diferenta intre ai nostri si cei de-afara). In afara de asta, aceeasi DJ sunt responsabili si pentru faptul ca tot mai multi solisti au tupeul sa cante live, falsarile fiind acoperite usor de diverse setari ale sunetelor (joase, inalte, medii). Per total ies melodii dragute, mai ales in variantele editate, curate (clean), pregatite pentru a fi date la radio. Uneori si variantele live se ridica la acelasi nivel, dar din pacate inca intr-o proportie mult prea mica. Asta e de fapt si reversul medaliei: promovarea unor non-valori si transformarea lor (in mod neintentionat) in modele pentru ceilalti. Si aici intervine gandirea pur romaneasca: daca el poate eu de ce sa nu incerc macar. Despre asta o sa vorbesc alta data. Acum hai sa ne bucuram de mixuri romanesti.
Din motive obiective o sa amintesc doar numele celor care mixeaza (motorul), solistii fiind doar niste piese de schimb (cel putin in cadrul acestui gen).
Dj Andi

Edward Maya

Dj Sava (varianta live):