Re-descopera

Intre 0 si 1 sunt o infinitate de numere. Trebuie doar sa crezi ca exista real.

luni, 12 aprilie 2010

Bere si fete frumoase

Nu mai beau bere de ceva vreme. Pe de alta parte, reclamele la bere mi se par geniale (tolomacii cufundati in reveria imbecilitatii sunt mereu amuzanti). Daca mai adaugi si putin sex frumos, picanteria e completa. Iata cateva exemple mai jos:





Filme romanesti ...

Doua dintre ultimele filme romanesti chiar au reusit sa ma impresioneze.

1. "Francesca", productia interzisa in Italia (din mai multe motive, printre care si replica "curva aia a lu' Mussolini) reda cu exactitate mare parte din realitatile romanesti, fapt ce il determina pe spectator sa empatizeze cu filmul inca de la inceputul acestuia. De aceea il recomand tuturor celor care vor sa evadeze din stilul tipic de drama/thriller/comedie/actiune hollywoodiana si cauta un refugiu in contemporaneitatea romaneasca, redata, e adevarat, artistic.


-> Pe aceeasi lungime de unde e un alt film romanesc, aparut mai demult: Occident (al carui stil, cu 4 povestioare ce se intersecteaza, mi s-a parut exceptional).


2. Filmul "Restul e tacere" e o monografie a societatii bucurestene, a inceputului de secol XX, bazat pe fapte reale, prin intermediul caruia aflam cum a razbit cinematografia, intr-un moment cand nimeni nu-i dadea sorti de izbanda.
M-am indragostit de coloana sonora (semnata Laurent Couson).